© 2010 de  “Ketel Binken”


Webmaster Jan Kiel

de “Ketel Binken”
Houdt u van zingen? Ook van zeemansmuziek? Kom dan eens langs op onze repetitie-avond, wie weet mogen wij u dan als nieuwe Ketelbink begroeten.
Zeemanskoor

Jan Kiel 2018 - Telefoonnr. 06-37339793 -  mail@deketelbinken.nl

793 -

Zaterdag 31 maart en maandag 2 april


Weken van voorbereiding: op zoek naar echte zeemanskoren, hoeveel kunnen er optreden, hoeveel podia zijn er, wat hebben we de koren te bieden, noem maar op…Sail Kampen werd in het paasweekend gehouden en de organisatie van Sail had ons gevraagd of wij jawel, twee dagen een zeemanskorenfestival wilden organiseren. Dat klonk ons natuurlijk goed in de oren. Grote motor achter dit alles, Jan Kiel en Henk Minnema. Tijd, veel tijd heeft het gekost, maar uiteindelijk zijn we trots op het resultaat! Twee keer 12 koren uit heel Nederland verdeeld over 4 podia en twee dagen, 31 maart en 2 april. Ruim 1000 lunchpakketten zijn er klaargemaakt, 1000 krentenbollen gesmeerd met kaas, 2000 broodjes met ham en kaas, flesjes water, appels, marsjes en koekjes….het was een heel werk, maar met veel vrijwilligers uit ons koor is ook dit weer gelukt! En dat de dagen zelf, het weer werkte geweldig mee, weliswaar koud, maar bijna geen regen tijdens dit festival.  Het toegestroomde publiek was enthousiast en verrast door de diversiteit van alle koren, zeemans-, viswijven-, schippers- en shantykoren, elk met zijn of haar eigen geluid. De reacties achteraf en ook via de mail of telefoon heeft ons heel goed gedaan. Wij Ketel Binken zijn trots op ons koor en zeker niet in de laatste plaats op onze vrijwilligers (aanhang) en hebben Kampen zeker, mede door dot grootste evenement, op de kaart gezet!


Dinsdag 13 maart Vijverhof ‘Doe een wens’


Eén van de bewoners van de Vijverhof had een wens aangevraagd, de Ketel Binken mogen bij ons komen zingen!

En zo toog ons koor op de gebruikelijke repetitieavond naar de Vijverhof in Kampen.

Wij hebben met veel enthousiasme gezongen en ook de gasten waren enthousiast. Bekende Nederlandse zeemansliedjes werden uit volle borst meegezongen, zelfs een extra dirigent uit de zaal kon de pret niet drukken. We kijken terug op een mooie avond.Zaterdag 10 maart Contactavond Almere college


Onze jaarlijkse contact werd ook dit jaar weer gehouden in het Almere College, een prachtige zaal die zich uitstekend leent voor zoiets. De muziekcommissie had drie mooie blokjes met al dan niet bekende zeemansliederen uitgezocht, welke verdeeld over de avond gezongen werden. Ook het publiek kon meezingen, via de beamer. Zangcoach Jac Ruiten had ons voorzien van goede aanwijzigingen en ook de nummers die door hem vertaald waren in het Nederlands, kwamen goed naar voren. De traditionele nummers worden nog wel gezongen maar de wat modernere, en met name die van Ancora, liggen de Ketel Binken prima.

De gewonnen match tijdens de Tohopesate in 2017, het mee oefenen en meezingen tijdens de contactacvond  van B&W, was de verrassing van de avond. Op twee dinsdagen hadden wethouder Velthoen en burgemeester Koelewijn van Kampoen tijdens de repetitieavond mee geoefend in ons clubgebouw. Zingen konden ze maar de puntjes moesten nog wel op de i gezet worden. Middels appjes van één van de Ketel Binken aan hun met de melodie en tekst moest het zeker lukken. In het tweede blokje kwamen deze twee heren in Ketel Binken outfit, onder groot applaus op. Het nummer ‘40 man en een klein orkest’ werd deels solo door hun gezongen, chapeau! Ze hadden er aardig schik in en het publiek was razend enthousiast. Het verdere blok zongen ze gezellig mee en onder luid applaus werden deze twee aspirantleden door de ballotage commissie goedgekeurd, dus wie weet hebben wij er straks twee nieuwe leden bij.

Voorzitter Henk Minnema huldigde Jan Kiel en Cor Bronwasser voor hun 12,5 jarig lidmaatschap met een bloemetje en een insigne.

We hebben een geweldige avond weer gehad, met heel veel publiek. Dat veel handen licht werk maken hoeven we tegen onze Binken niet te zeggen. Veel vrijwilligers hielpen mee, hetzij voor de opbouw hetzij voor de verloting, de catering en dergelijke. Dat verdient best wel eens een grote pluim want zonder die mensen kunnen we echt niet.
Hulde voor de muzikanten en natuurlijk de zangers onder leiding van hun kapitein dirigent Ronny Palland, die iedereen weer een geweldige avond bezorgd heeft.Dinsdag 9 januari nieuwjaarsreceptie


Het jaar 2018 begint zoals gebruikelijk voor de KetelBinken met een nieuwjaarsreceptie. Een korte terugblik van de voorzitter Henk Minnema op het afgelopen jaar, de optredens in het hele land, maar ook het sfeervolle optreden tijdens Kerst in Oud Kampen in de Buitenkerk. De KetelBinken hebben Kampen weer goed op de kaart gezet. Ook tijdens de Internationale Hanzedagen mochten duizenden mensen genieten van ons koor!

Jaar 2018 werd direct al goed ingezet met het optreden op de Salonboot Veerman van Kampen. Op 5 januari trad onze penningmeester Jan Kiel in het huwelijk met zijn Cora en wij Ketel Binken mochten daar ook bij aanwezig zijn. Het was een geweldig mooi optreden en het bruidspaar kijkt er met veel plezier op terug.

En dan de nieuwjaarsreceptie met aanhang en zangcoach Jac Ruiten. Een klein uurtje werd er door de Binken gerepeteerd, daarna mochten de partners mee zingen en werd er voor een lege zaal dus gezongen….het klonk eigenlijk super mooi!

Het tweede deel van de avond verzorgde Jac met zijn prachtige nummers, die al dan niet meegezongen werden. Er werd gedanst, de polonaise gelopen, een hapje en een drankje, kortom, een feestje bouwen kunnen de KetelBinken wel.

Een mooie start van het nieuwe jaar dus. Er komen mooie optredens aan en iedereen kijkt uit naar Sail Kampen waar de Ketel Binken een tweedaags zeemanskorenfestival o.a.v. Sail Kampen organiseert.